- cascaval - 175 g
- margarina - 50 g
- ulei - 100 g
- oua - 50 g
- faina - 50 g
- lapte - 200 ml
- piper macinat - 1 g
- sare - 10 g
- pentru pane:
- faina - 50 g
- oua - 50 g
- pesmet - 30 g
Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste.
Tehnica prepararii:
Intr-o tava, se topeste margarina si se pune faina dizolvata in 100 ml lapte rece, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga 100 ml lapte, sare si se continua fierberea circa 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga oua, se amesteca, se pune cascaval ras si piper. Din compozitia obtinuta se fac crochete lungi de circa 4-5 cm si cu un diametru de 2 cm. Se trec prin faina, oua, pesmet si se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea:
Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc calde.
This entry was posted
on joi, februarie 17, 2011
at joi, februarie 17, 2011
and is filed under
cascaval,
crochete
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.