- varza alba - 2,200 kg
- unt - 150 g
- faina - 400 g
- oua - 100 g
- smantana - 350 g
- ulei - 200 g
- piper macinat - 2 g
- sare - 30 g
Operatii pregatitoare:
Varza se curata de cotor si de foile depreciate, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare, se opareste, se scurge si se toaca prin masina. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii:
Faina (150 g) se inabusa in 100 g unt infierbantat, se adauga 100 g smantana, sare si varza. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se raceste si se adauga oua, piper si se amesteca pentru uniformizare. Din aceasta compozitie, cu restul de faina se modeleaza bucati egale sub forma de chiftele si se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana si unt topit deasupra. Se serveste cald.
This entry was posted
on vineri, februarie 18, 2011
at vineri, februarie 18, 2011
and is filed under
chiftele,
smantana,
varza
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.