- ciuperci proaspete sau conserva - 500 g
- margarina - 100 g
- macaroane - 200 g
- cascaval - 150 g
- oua - 50 g
- sos Madera - 300 g
- sare - 20 g
- foietaj crud - 1,000 kg
Operatii pregatitoare:
Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se racesc in apa circa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete se curata, se spala, schimband de mai multe ori apa si se taie in lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie in lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec sub jet de apa rece. Se prepara foietajul si sosul Madera, folosind retetele respective.
Tehnica prepararii:
Buseurile se prepara astfel: foietajul se intinde in foaie groasa de 2 cm si se decupeaza in bucati de forma rotunda cu diametrul de 7-8 cm. Jumatate din cantitate se aseaza in tava stropita cu apa, iar cealalta jumatate, se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda cu diametrul de circa 3 cm. Coroana de cerc se aseaza simetric peste bucatile intregi si se unge suprafata cu ou. Se coc pana capata o culoare galbena-aurie. Ciupercile se inabusa cu margarina, se adauga sare, sos Madera si se fierb impreuna timp de 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga macaroane si se amesteca. Cu aceasta compozitie se umplu buseurile, se prepara deasupra cascaval ras si se gratineaza la cuptor, 5 minute.
Prezentarea si servirea:
Buseurile se prezinta pe platou sau farfurie si se servesc calde.
This entry was posted
on marți, februarie 15, 2011
at marți, februarie 15, 2011
and is filed under
buseuri,
ciuperci,
macaroane
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.