Clatite cu ciuperci  

Posted in ,

  • faina - 500 g
  • oua - 200 g
  • lapte - 800 ml
  • ulei - 150 g
  • ciuperci proaspete sau conserva - 500 g
  • ceapa - 200 g
  • unt - 100 g
  • marar verde - 50 g
  • smantana - 200 g
  • vin alb - 100 ml
  • sare - 25 g

Operatii pregatitoare:
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie felii. In cazul folosirii ciupercilor conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii:
Din faina, lapte, oua si ulei, se prepara 20 foi de clatite. In untul infierbantat, se inabusa ceapa si ciuperci, se adauga vin, marar si sare. Aceasta compozitie se raceste si se amesteca cu smantana. Se umplu foile de clatite si se ruleaza, introducand capetele in interior pentru a nu iesi umplutura.Se aseaza pe platou metali si se introduc 5 minute la cuptor.

This entry was posted on joi, februarie 17, 2011 at joi, februarie 17, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu