- cartofi - 1,500 kg
- oua - 150 g
- faina - 150 g
- ulei - 200 g
- piper macinat - 2 g
- sare - 30 g
Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare si se fierb in coaja, se scurg de apa, se racesc si se curata de coaja. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii:
Cartofii se toaca cu masina, se framanta cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza in bucati, se modeleaza cu faina in forma de chiftele, care se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.
This entry was posted
on joi, februarie 17, 2011
at joi, februarie 17, 2011
and is filed under
cartofi,
chiftele
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.