- gris - 200 g
- lapte - 500 ml
- oua - 150 g
- pesmet - 150 g
- faina - 50 g
- ulei - 150 g
- cascaval - 50 g
- unt - 30 g
- piper macinat - 1 g
- sare - 20 g
Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe si cand clocoteste se adauga treptat grisul, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se racceste si se amesteca cu cascaval ras, sare, piper si un ou. din compozitia obtinuta se fac crochete lungi de circa 5-6 cm, se trec prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea:
Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc calde, cu unt topit deasupra.
This entry was posted
on vineri, februarie 18, 2011
at vineri, februarie 18, 2011
and is filed under
crochete,
gris
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.