Crochete din gris  

Posted in ,

  • gris - 200 g
  • lapte - 500 ml
  • oua - 150 g
  • pesmet - 150 g
  • faina - 50 g
  • ulei - 150 g
  • cascaval - 50 g
  • unt - 30 g
  • piper macinat - 1 g
  • sare - 20 g

Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Tehnica prepararii:
Laptele se fierbe si cand clocoteste se adauga treptat grisul, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se racceste si se amesteca cu cascaval ras, sare, piper si un ou. din compozitia obtinuta se fac crochete lungi de circa 5-6 cm, se trec prin faina, oua si pesmet. Se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea:
Crochetele se prezinta pe platou sau farfurie. Se servesc calde, cu unt topit deasupra.

This entry was posted on vineri, februarie 18, 2011 at vineri, februarie 18, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu