Crochete din cartofi si mazare  

Posted in , ,

  • cartofi - 500 g
  • faina - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • mazare proaspata sau conserva - 165 g
  • oua - 100 g
  • ulei - 100 g
  • pesmet - 100 g
  • piper macinat - 1 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape si se fierbe. In cazul folosirii de mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii:
Cartofii si mazarea se toaca cu masina, se adauga cascaval, piper, sare si se framanta pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati egale, se modeleaza cu faina in forma de crochete de circa 4 cm lungime si 2 cm grosime, se trec prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

This entry was posted on vineri, februarie 18, 2011 at vineri, februarie 18, 2011 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu