Budinca din cascaval  

Posted in ,

  • margarina - 125 g
  • ulei - 50 g
  • smantana - 175 g
  • cascaval - 400 g
  • lapte - 1,200 l
  • pesmet - 100 g
  • oua - 250 g
  • faina - 300 g
  • sare - 10 g

Operatii pregatitoare:
Cascavalul se curata de coaja. Jumatate din cantitate se taie cuburi si restul se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.

Tehnica prepararii:
Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu 500 ml lapte rece si se adauga peste 100 g margarina incalzita. Se adauga restul de lapte si se fierbe pe foc moderat. Compozitia obtinuta se raceste. Pesmetul se rumeneste putin in ulei. Compozitia se amesteca cu galbenusurile de ou, sare, cascaval (ras si cuburi) si albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa cu 25 g margarina si tapetata cu pesmet se toarna compozitia si se introduce la cuptor cu temperatura moderata, 30 minute. DUpa gratinare, se portioneaza.

Prezentarea si servirea:
Budinca se prezinta portionata pe farfurie. Se serveste calda cu smantana deasupra.

This entry was posted on marți, februarie 15, 2011 at marți, februarie 15, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu