Chiftele din cartofi  

Posted in ,

  • cartofi - 1,500 kg
  • oua - 150 g
  • faina - 150 g
  • ulei - 200 g
  • piper macinat - 2 g
  • sare - 30 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare si se fierb in coaja, se scurg de apa, se racesc si se curata de coaja. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii:
Cartofii se toaca cu masina, se framanta cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza in bucati, se modeleaza cu faina in forma de chiftele, care se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

This entry was posted on vineri, februarie 18, 2011 at vineri, februarie 18, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu