- cartofi - 1,250 kg
- faina - 300 g
- oua - 100 g
- pesmet - 100 g
- ulei - 75 g
- sare - 15 g
Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii:
Pasta din cartofi se amesteca cu faina, oua, sare si se framanta. Din aceasta compozitie, se formeaza bastonase cu lungimea de 4 cm si diametru de 2 cm. Se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb. Bastonasele din cartofi se dau prin pesmet amestecat cu ulei incalzit.
Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.
This entry was posted
on marți, februarie 15, 2011
at marți, februarie 15, 2011
and is filed under
bastonase,
cartofi
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.