Bastonase din cartofi  

Posted in ,

  • cartofi - 1,250 kg
  • faina - 300 g
  • oua - 100 g
  • pesmet - 100 g
  • ulei - 75 g
  • sare - 15 g

Operatii pregatitoare:
Cartofii se spala, se fierb in coaja, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii:
Pasta din cartofi se amesteca cu faina, oua, sare si se framanta. Din aceasta compozitie, se formeaza bastonase cu lungimea de 4 cm si diametru de 2 cm. Se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb. Bastonasele din cartofi se dau prin pesmet amestecat cu ulei incalzit.

Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

This entry was posted on marți, februarie 15, 2011 at marți, februarie 15, 2011 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu