Crochete din ciuperci cu sos de smantana  

Posted in , , ,

  • ciuperci proaspete sau conserva - 500 g
  • pesmet - 150 g
  • faina - 200 g
  • ulei - 250 g
  • oua - 300 g
  • patrunjel verde - 30 g
  • piper macinat - 3 g
  • sare - 15 g
  • sos de smantana - 1,000 kg

Operatii pregatitoare:
Ciupercile se curata, se spala, schimband de mai multe ori apa si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Se prepara sosul de smantana, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii:
Ciupercile se inabusa in 50 g ulei, se adauga sare, piper si patrunjel verde. Se prepara compozitia pentru crochete astfel: se adauga faina in apa clocotita (150 ml) cu ulei (50 g) si sare si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se raceste si se adauga treptat oua (150 g). Se amesteca cu ciuperci inabusite. Compozitia se imparte in bucati egale (cate 2-3 bucati la o portie), si se modeleaza, dand forme de crochete lungi, de 5-6 cm si cu diametrul de 2 cm. Crochetele se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea:
Crochetele se prezinta pe platou, cu sos de smantana deasupra. Sosul se poate servi si separat in sosiera. Se servesc calde.

This entry was posted on vineri, februarie 18, 2011 at vineri, februarie 18, 2011 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu