- cascaval - 1,000 kg
- faina - 150 g
- oua - 500 g
- ulei - 200 g
- unt - 50 g
- sare - 20 g
Operatii pregatitoare:
Cascavalul se curata de coaja, se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii:
Albusurile se bat spuma, se adauga sare, galbenusurile, unul cate unul si se amesteca usor, adaugand treptat faina. Prin aceasta compozitie, se trec feliile de cascaval si se prajesc in ulei incins (fara a se intoarce felia de cascaval). In timpul prajirii, se adauga o lingura de ulei fierbinte, pe suprafata fiecarei felii de cascaval.
Prezentarea si servirea:
Cascavalul sufle se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cu unt topit deasupra.
This entry was posted
on marți, februarie 15, 2011
at marți, februarie 15, 2011
and is filed under
cascaval,
sufle
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.