- gris - 500 g
- lapte - 1,000 l
- oua - 300 g
- untura - 200 g
- zahar - 100 g
- faina - 75 g
- pesmet - 200 g
- unt - 100 g
- mazare proaspata sau conserva - 500 g
- marar verde - 20 g
- sare - 30 g
Operatii pregatitoare:
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Mazarea verde proaspata se curata si se spala. Cand se foloseste mazare verde conserva, se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii:
Grisul se adauga treptat in laptele clocotit si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se fierbe pana se ingroasa si se raceste. Se adauga oua (200 g), sare, zahar (25 g) si se amesteca pentru omogenizare. Din compozitia obtinuta se fac crochete in forma de bastonase cu lungimea de 4-5 cm. Se trec prin faina, ou batut (100 g), pesmet. Se prajesc in untura. Mazarea se soteaza cu unt, se adauga zahar, sare si marar verde.
Prezentarea si servirea:
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare sote. Se serveste cald.
This entry was posted
on vineri, februarie 18, 2011
at vineri, februarie 18, 2011
and is filed under
crochete,
gris,
mazare
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.